Ondanks chiptekort verhoogt DAF de productie

Truckbouwer DAF verhoogt de productie in de fabrieken in Eindhoven en Leyland van 220 naar 240 trucks per dag. De directie is vol vertrouwen dat het de komende tijd meer bestellingen kan afleveren. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Orders heeft DAF ruim voldoende en het effect van de nieuwe truckgeneratie maakt dat er nog meer bestellingen zijn dan anders. Echter het chiptekort speelt DAF flink parten. In een reactie in het Eindhovens Dagblad zegt topman Harry Wolters dat de onderdelentekorten nog niet voorbij zijn, maar ‘door de inspanningen van het hele team’ het bedrijf de productie toch kan opvoeren.  

Wolters zegt zelfs dat de productie dit jaar mogelijk nog verder wordt opgevoerd. Daarop speculeerde ook zijn collega Michiel Kuijs die onlangs zei dat de productie mogelijk al snel richting de 250 per dag moet. Het gaat hierbij om de fabrieken in Eindhoven en in het Britse Leyland.

Binnen een jaar leveren

DAF zegt dat het met name de lange lijst bestellingen weg wil werken. Toch kan DAF volgens Kuijs, mits het om bepaalde uitvoeringen gaat, trucks die nu besteld worden, nog dit jaar leveren. Het bedrijf maakt zich temidden van alle maktturbulentie ook nog op voor de introductie van de volgende nieuwe truckserie, waarmee DAF wil scoren in de middenklasse van de markt.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3520 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *