Nikola ziet megaorder geannuleerd

De Amerikaanse start-up Nikola krijgt flinke klappen te verduren. Na het gedwongen vertrek van topman Trevor Milton schroefde GM een voorgenomen intensieve samenwerking en deelneming flink terug. Ook toeleverancier Bosch verkleinde zijn aandeel in Nikola. Nu blijkt dat Republic Services een order van 2500 elektrische huisvuiltrucks annuleert.

Afgelopen augustus verbaasde Nikola vriend en vijand met de aankondiging dat het Amerikaanse Republic Services, een specialist in huisvuilinzameling, 2500 elektrisch aangedreven huisvuiltrucks bestelde en dat het een optie nam op nog eens 2500. Reden waarom de deal niet doorgaat, is dat het veel langer duurt om een geschikte elektrische truck te ontwikkelen voor deze toepassing dan partijen aanvankelijk dachten. Daardoor zou het project ook een stuk duurder uitvallen, aldus Nikola.

Na dit bericht verloor het aandeel Nikola op beurzen zo’n 12 procent. Eerder, in augustus, toen de order werd aangekondigd, steeg het aandeel Nikola nog met 22 procent. Nikola-topman Mark Russell zegt de beslissing van Republic Services te respecteren.

Nikola Tre

Nikola herhaalt dat het in het nieuwe jaar wil beginnen met het uitleveren van de eerste Nikola Tre elektrisch aangedreven trucks op basis van de Iveco S-Way. Komend jaar verwacht het bedrijf ook zijn eerste waterstoftankstation te openen.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong heeft nog 2879 geschreven. Meest recente artikelen van Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *