Nieuwe reuzenorder Girteka voor Volvo

De Litouwse vervoerder Girteka heeft opnieuw een grote hoeveelheid Volvo-trucks besteld. Dit keer gaat het om tweeduizend stuks, zowel van het bestaande als van het nieuwe model. Een aanzienlijk deel zal in de I-Save-versie worden geleverd, dus met turbocompound en 500 pk. Girteka hoopt daarmee 10 procent zuiniger uit te zijn, zoals Volvo belooft.

Het wagenpark van Girteka groeit gestaag door en komt nu op zo’n achtduizend trucks. Girteka heeft 15.000 chauffeurs in dienst en is vooral actief in Europa en in Rusland.

Tweede bestelling

Het is niet voor het eerst dat Girteka een grote hoeveelheid Volvo’s bestelt. Nog in december 2019 bestelde Girteka 1800 trucks bij het Zweedse merk. Volgens Volvo wordt een en ander gefinancierd via Volvo Financial Services.

De leveringen starten vanaf maart aanstaande. Dan begint Volvo ook aan de productie van het vernieuwde model, te herkennen aan de smalle, V-vormige koplampen.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3308 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.