Nieuwe Iveco’s S-Way voor Leemans

Iveco-dealer Cornelis bedrijfsauto’s bv heeft onlangs twee nieuwe S-Way’s mogen leveren aan de Leemans Groep uit Vriezenveen. Dit zijn de eerste twee S-Way’s waarna er nog acht zullen worden afgeleverd.

Het familiebedrijf Leemans werd in 1928 in Vriezenveen opgericht en richtte zich voornamelijk op grondverzet en het aanleggen van wegen. Sindsdien is Leemans, met de hoofdvestiging in Vriezenveen Nederland, uitgegroeid tot een specialistisch multidisciplinair bedrijf met diverse Europese vestigingen. Tegenwoordig heeft Leemans groep verschillende takken in het bedrijf. Zo verhuren ze (afval)containers maar zijn ze ook actief in de sector grond- weg- en waterbouw. Hiernaast zijn ze ook expert op het gebied van opsporen, benaderen, veiligstellen en vernietigen van explosieven.

Vervanging

De twee nieuwe S-Way’s zijn deels ter vervanging van de Iveco Stralissen die naar tevredenheid hun werkzame leven hebben voltooid, en deels ter uitbreiding van het wagenpark. De tien nieuwe S-Way’s zullen voor verschillende werkzaamheden worden ingezet bij de bedrijven van Leemans. Je kunt deze S-Way’s tegenkomen in Nederland, Duitsland en zelfs in Litouwen! Deze Iveco’s zijn voorzien van extra’s voor de chauffeurs almede extra verlichting, zwaailampen en luchthoorns op de cabine.

Hydrauliek

Voor de inzet met zowel walking floor als ook kipperwerk zijn de auto’s voorzien van hydrauliek en voor volume trailers worden een aantal van deze trucks uitgerust met verlaagde koppelschotel. Hierdoor is multifunctionele inzet gewaarborgd voor het ruime pallet aan werkzaamheden wat door de verschillende bedrijven van Leemans wordt uitgevoerd. Het spuitwerk in de bedrijfskleuren van Leemans werd geheel naar wens verzorgd door Dasselaar in Vriezenveen.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3310 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.