Mercedes Trucks Nederland zet record in 2014

De truckfabrikant ziet voor bepaalde klanten een verschuiving van het traditionele transport naar allround logistieke dienstverlening, waarbij veel werkzaamheden van de verladers worden overgenomen.

Diederick Timp, marketingmanager Trucks bij Mercedes-Benz Nederland: “Die verschuiving zorgt ervoor dat logistieke dienstverleners op hun beurt verwachten dat Mercedes-Benz Trucks taken van hen overneemt. De focus ligt hierbij steeds meer op het ontzorgen van de klant: maximale beschikbaarheid van het wagenpark garanderen. Simpel gezegd: de klant wil niet stilstaan, maar rijden.”

Vooruitblik

De speerpunten voor dit jaar zijn ook al duidelijk: kostenbeheersing, service en veiligheid. Diederick Timp: “We blijven inzetten op het testen van de trucks in de praktijk door de klanten; kwaliteit moet je zelf ervaren.”

Naast de focus op harde besparingscijfers wordt de Fuel Duel in 2015 naar verwachting steeds meer een tool om ook de toegevoegde waarde van de dealer, die actief samenwerkt om de kosten te drukken en de uptime te garanderen, in de praktijk te demonstreren.

Een belangrijke verandering is dat Customer Assistance Company sinds kort een eigen truckafdeling heeft, waardoor service bij eventuele storingen nog gestroomlijnder kan verlopen. Verder verwacht Mercedes in 2015 de community rond het nieuwe truckliefhebbersplatform Roadstars verder uit te kunnen bouwen.

Truckstore

Ook voor Truckstore, aanbieder van gebruikte vrachtwagens, was 2014 een geslaagd jaar. Jan de Geus van Truckstore: “Opmerkelijk is dat de gebruikte Mercedes-Benz Actros trucks in bekende afzetmarkten als het Midden-Oosten een wezenlijk hogere opbrengst genereren dan andere merken. Dit garandeert ook een hoge restwaarde voor Mercedes-Benz trucks die in Nederland worden aanschaft.

Ook valt op dat jong gebruikte Actros vrachtwagens hun weg steeds beter weten te vinden naar gebruikers binnen Nederland zelf, vaak in combinatie met Operationele Service Lease.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.