Hyzon levert 20 trucks aan Jan Bakker en Millenaar & Van Schaik

Fabrikant van vrachtwagens op basis van waterstof Hyzon Motors kondigt aan een definitieve koopovereenkomst te hebben gesloten met de Nederlandse transportbedrijven Jan Bakker en Millenaar & Van Schaik voor de levering van in totaal twintig 50 tons waterstoftrucks met brandstofceltechniek.

Hyzon verwacht de eerste voertuigen te leveren in het vierde kwartaal van 2021 en de resterende vrachtwagens in 2022. De voertuigen, gebouwd op een DAF-vrachtwagenchassis, zullen naar verwachting ruim 500 kilometer op één lading waterstof kunnen afleggen. De trucks hebben een vermogen van 550 kW. Hyzon verwacht de vrachtwagens te kunnen produceren in zijn Europese faciliteit in de omgeving van Groningen.

Belangstelling

De vrachtwagens zijn aangekocht door Duurzaam Transport, een dochteronderneming van Jan Bakker, en H2 Transport, een dochteronderneming van Millenaar & Van Schaik. Craig Knight, ceo van Hyzon: “We zijn verheugd om brandstofceltrucks te kunnen leveren aan transport- en logistieke organisaties als Jan Bakker en Millenaar & Van Schaik. Deze contracten onderstrepen de belangstelling voor de producten van Hyzon op de Europee markt, waar we een sterke toename zien van emissievrije zware bedrijfsvoertuigen.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Emil Peeters has 622 posts and counting. See all posts by Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *