Hoe Ford Pro helpt bij het maximaliseren van productiviteit

Ford Pro heeft zich in recordtempo ontwikkeld tot aanbieder van een totaal-oplossing die erop gericht is om de productiviteit van bedrijfswagens te optimaliseren.

Partnercontent

Of het nu gaat om het samenstellen van een op maat gemaakte bedrijfswagen, het scala aan intelligente softwareoplossingen voor wagenparkbeheer, voertuigonderhoud of financieringsdiensten. Het doel is de inzetbaarheid te verhogen, ongeplande downtime te voorkomen en daarmee de productiviteit te maximaliseren. De innovatieve aanpak legt Ford Pro geen windeieren, want het merk is al acht jaar op rij de grootste van Europa op het gebied van bestelwagens en pick-ups.

Ford Pro Service

Als bedrijfswagens stilvallen, vallen bedrijven stil. De Transit Centrum-dealers en FORDLiive-centra zorgen, dankzij kortere doorlooptijden en datagedreven ondersteuning, voor een zo effectief mogelijke exploitatie. Het brede service-aanbod bestaat uit een scala aan gespecialiseerde diensten, verlengde openingstijden en service of inspectie nog op dezelfde dag. Wanneer reparaties niet direct kunnen worden uitgevoerd, staat Ford Pro klaar met een vervangende bedrijfswagen.
FORDLiive, het geïntegreerde product- en dienstenpakket van Ford Pro, tilt de inzetbaarheid van een connected bedrijfswagen naar een nog hoger niveau. Sinds 2019 zijn alle Ford bedrijfswagens voorzien van een modem. De specialisten van FORDLiive maken onder meer gebruik van UptimePro om de reparatievoortgang van bedrijfswagens te monitoren. Als een vertraging tijdens de reparatie wordt gedetecteerd, komt het team van FORDLiive in actie om problemen op te lossen en de reparatie te versnellen.

Om de kosten onder controle te houden, biedt Ford Pro met Ford Protect verschillende mogelijkheden omtrent garantie en onderhoud. Zo kan het risico op kosten voor onverwachte reparaties met een aantrekkelijke garantieverzekering tot 8 jaar of 200.000 km lang worden afgedekt. Het Ford Protect Service Plan Plus biedt bovenop deze zekerheden tegen een eenmalig en aantrekkelijk bedrag ook tot 5 jaar onderhoud, vervanging van slijtagedelen en 24/7 Ford Assistance pechhulpservice in de EU.

Ford Pro Software

Een ander belangrijk onderdeel van het aanbod van Ford Pro is het pakket aan softwareoplossingen waarmee ondernemers realtime inzicht in hun wagenpark kunnen krijgen. Door live onderhouds- en telematicagegevens om te zetten in bruikbare informatie, helpt Ford Pro bij het verbeteren van de inzetbaarheid, het beheren van (elektrische) wagenparken en het verhogen van de algemene productiviteit. Het aanbod van smartphone-apps en softwareplatforms – waaronder Ford Telematics Essentials en FordPass Pro – biedt toegang tot een doorlopend groeiend aantal tools en abonnementen. Een voorbeeld is Service Booking waarbij met één druk op de knop in de FordPass Pro app een onderhoudsbeurt is in te plannen.

Ford Pro Telematics Essentials is een gratis webbased tool voor wagenparkbeheerders met meer dan vijf bedrijfs­wagens. De intuïtieve interface toont de status van de verbonden Ford-voertuigen en geeft live meldingen als actie moet worden ondernomen. Zo kan effectiever worden gepland, stilstand worden geminimaliseerd en de levensduur van het wagenpark verlengd. En door de verbinding met FORDLiive kunnen ook gegevens rechtstreeks met de dealer worden gedeeld om slimmer en sneller reparaties uit te voeren.

Ford Pro Data Services biedt toegang tot voertuiggegevens via het open Cloud-platform van Ford Pro. De data kan worden geïntegreerd met de software van Ford Pro of toegankelijk worden gemaakt via een bestaande telematicadienstverlener. De Transportation Mobility Cloud (TMC) is een open platform dat ook toegankelijk is voor compatibele bedrijfswagens van andere merken. Zo is het gehele wagenpark met één tool te managen.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Emil Peeters has 665 posts and counting. See all posts by Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *