Herverdeling Ford-rayon Wensink

Vanaf 1 januari vinden er belangrijke wijzigingen plaats in het Ford rayon waarin Wensink Ford actief is. Met de herverdeling van een aantal vestigingen in samenwerking met andere Ford-dealers werkt men aan de toekomstvisie van Wensink Ford en Ford Nederland.

De Ford-vestigingen in Leeuwarden en Sneek worden overgedragen aan de Friese Ford dealer Sutherland. Het Ford-dealerschap in Winschoten en Veendam worden overgedragen aan de Groningse Ford dealer Boerhof. Daarnaast is Wensink Ford in gesprek over nieuwe mogelijkheden voor uitbreiding van het verzorgingsgebied .

Centralisatie van activiteiten

De herstructurering past in de strategie van Ford Nederland en Wensink Automotive. Om klanten volgens de betrokkenen in de toekomst goed te kunnen bedienen, zijn slagvaardige dealerorganisaties nodig die goed begrijpen wat er in een gebied leeft én mogelijk is. Daarom heeft Ford Wensink in samenwerking met collega-dealers besloten vier vestigingen over te dragen en in de toekomst mogelijk andere vestigingen over te nemen. De vestigingen in Leeuwarden en Sneek vallen per 1 januari onder de verantwoordelijkheid van Ford Sutherland. Ford Boerhof neemt de vestigingen in Winschoten en Veendam over. Beide dealers kennen de regio goed en kunnen door de centralisatie van activiteiten de belangen van de Fordrijder beter behartigen. In samenspraak met Ford Nederland gaat Wensink ook mogelijkheden tot uitbreiding van het verzorgingsgebied onderzoeken. Eerder werd al het Ford-dealership in Zevenaar overgenomen.

Barend Luiting

Hoofdredacteur Aftersales Magazine. Branchekenner annex bladenmaker. Houdt van vintage designs en dito single malts. Lijfspreuk: zonder wrijving geen glans.

Barend Luiting has 351 posts and counting. See all posts by Barend Luiting

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *