Europese registraties nieuw materieel schieten omhoog

In Europa werden in maart bijna twee keer zoveel trucks verkocht als een jaar geleden. Bij de bestelautoverkopen was er zelfs sprake van meer dan een verdubbeling. Grote landen lieten een forse toename van verkopen zien. In Nederland zijn de cijfers veel minder spectaculair.

Italië liet volgens de ACEA een plus zien van 215,3%, gevolgd door Frankrijk met een plus van 166,7% en Spanje met een plus van 151,7%. Duitsland liet een verkoopgroei zien van 34,2%. De totale markt groeide met 21,6%, becijfert ACEA.  De instantie zegt dat de vorige maand de cijfers ook al indrukwekkend waren en dat toen Polen een verdubbeling van de registraties liet zien en de grote EU-landen een forse groei.

Duidelijk is dus dat de markt herstelt. Dat herstel zal nu enigszins getemperd worden door leveringsproblemen en sterk gestegen grondstofprijzen. Effecten waar de ACEA nu niet over rept. Blijft over de Nederlandse markt. Die groeide licht en de afzet in het zware segment nam zelfs iets af vergeleken met maart 2020. Onder de streep deed Nederland het in maart 2021 6,1% beter dan een jaar eerder. Op de foto de verkeerssituatie van maart 2020.   

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3316 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.