Drie keer DAF XF 440 voor Estron

Echter om de trailers zo efficiënt mogelijk in te kunnen zetten, houdt Estron er ook een twaalftal eigen trekkers op na. Drie daarvan zijn onlangs vervangen door het nieuwste type DAF XF voorzien van de nieuwe, lichtere MX11 440 pk motor.

De nieuwe DAF’s hebben de normale Spacecab inclusief spoilerset. Verder zijn ze uitgerust met de FastShift optie, Ecoroll en Hill Start Aid. Er is een Groeneveld boordcomputer ingebouwd met geïntegreerde telefoon en navigatie.

DAF is al ruim vijftien jaar huisleverancier bij Estron, wat staat voor Eerste Spijkenisser Trekker Onderneming. Er werd zeker niet automatisch weer voor DAF gekozen. Aan de aankoop ging een selectie vooraf, waaraan nog drie truckmerken deelnamen. Uiteindelijk kwam DAF er toch voor Estron wel weer als beste uit op basis van prijs/kwaliteit verhouding.

Twee van deze trekkers zullen nationaal worden ingezet onder andere voor het vervoer van containers van en naar Maasvlakte 2. De derde trekker zal worden ingezet in het Internationale vervoer van Ferrytrailers van en naar de diverse Ferryterminals op het Continent van Europa. Er zal gemiddeld 110.000 kilometer per jaar met de trekkers worden gereden.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3347 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.