DFDS koopt honderd elektrische Volvo’s

Het Deense DFDS, de grootste logistieke dienstverlener van Noord-Europa, heeft honderd Volvo’s FM Electric besteld. De deal is de grootste commerciële order tot nu toe voor elektrische Volvo-trucks en een van de grootste ooit voor zware elektrische trucks wereldwijd, zegt de fabrikant.

De eerste leveringen van de Volvo FM Electric aan DFDS beginnen in het vierde kwartaal van 2022 en gaan door in 2023. De vrachtwagens zullen worden ingezet voor zowel lokaal transport als transport over langere afstand in het DFDS-logistieke systeem in Europa.

“Bij DFDS zijn we vastbesloten om onze rol te spelen in het verminderen van de CO2-uitstoot en het creëren van een duurzame toeleveringsketen. We weten hoe belangrijk elektrificatie is om onze CO2-doelstellingen te bereiken en ik hoop dat we anderen kunnen inspireren in deze cruciale transformatie”, legt DFDS uit.

Actieradius

De Volvo FM Electric is ontworpen voor een GCW tot 44 ton (bruto combinatiegewicht) en heeft een actieradius tot 300 kilometer. Door bijvoorbeeld tijdens de verplichte rusttijden van chauffeurs bij te laden, kan de actieradius worden vergroot. De voertuigen kunnen zowel ’s nachts worden opgeladen in depots (elke vrachtwagen wordt geleverd met een AC-oplader) als snelladen onderweg (DC-opladen). DFDS heeft gekozen voor een financiering van Volvo Financial Services.

DFDS levert veer- en transportdiensten in en rond Europa en genereert een jaarlijkse omzet van 19 miljard Deense kronen. De tienduizend medewerkers zijn verspreid over meer dan twintig landen. DFDS heeft zijn hoofdkantoor in Kopenhagen en is daar aan de beurs genoteerd.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3316 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.