Dertig elektrische bestelwagens Quantron voor Ikea

Fabrikant van elektrische voertuigen Quantron heeft dertig van dergelijke bestelwagens geleverd aan het logistieke centrum van meubelgigant Ikea bij Wenen in Oostenrijk. Ikea heeft berekend dat hiermee al in het eerste jaar zo’n 117.000 leveringen emissievrij kunnen worden uitgevoerd, wat resulteert in een besparing op de CO2-uitstoot van meer dan 300 ton.

De volledig elektrische Q-Light van Quantron heeft een actieradius van minimaal 170 kilometer, een aandrijfvermogen van 110 kW en een maximaal laadvermogen van 70 kW. In eerste instantie zullen de voertuigen worden gebruikt voor leveringen aan alle 23 stadsdistricten van Wenen en binnen een straal van 30 kilometer van het logistieke centrum. De elektriciteit voor de voertuigen komt uit 100 procent hernieuwbare energiebronnen.

Geheel emissievrij

Namens Ikea licht Claes Lindgren (foto links) toe: “Klimaatbescherming kan niet worden uitgesteld, daarom werkt Ikea consequent om uitstoot te verminderen en klimaatpositief te worden. Quantron AG is een competente partner met hoogwaardige producten waarop we 100 procent kunnen vertrouwen. Vandaag is de start van de inzet van onze nieuwe milieuvriendelijke Quantron-voertuigen in Wenen. Eind deze maand gaat er ook een autovrije Ikea meubelwinkel open in het Westbahnhof-station in Wenen, die de gekochte goederen rechtstreeks en op een milieuvriendelijke manier bij onze klanten thuis aflevert. In de toekomst zullen we ons innovatieve bezorgconcept in heel Oostenrijk uitrollen. Tegen 2025 zijn we van plan om volledig over te schakelen op emissievrije voertuigen.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Emil Peeters has 554 posts and counting. See all posts by Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.