Dachser: 50 nieuwe elektrische trucks binnen 2 jaar

De Duitse logistieke dienstverlener Dachser heeft zich voorgenomen om voor het eind van 2023, vijftig vol-elektrisch trucks in de vloot te hebben. Hierbij gaat het voornamelijk om 19 tons bakwagens. 

Dachser experimenteert al op kleine schaal met elektrische voertuigen, maar zwaarder dan 7,5 ton GVW zijn die niet. Daar moet volgens het bedrijf verandering in komen. Daarbij wil Dachser de nieuw aan te schaffen elektrische zwaarder werk laten doen dan alleen stadsdistributie. 

Vijftig elektrische trucks

Dachser wil daarom vijftig elektrisch aanschaffen, waarvan het er nu eentje op proef heeft, een Mercedes eActros. In het persbericht benadrukt het bedrijf echter dat ze genoemde vijftig trucks bij meerdere leverancier wil aanschaffen, dus niet alleen bij Mercedes. Dachser plant verder de aanschaf van circa duizend elektrische personenwagens voor de ondersteunende activiteiten bij het bedrijf.  

Oplaadpunten

Dachser plant verder de bouw van veertig oplaadpunten bij eigen vestigingen voor deze trucks en auto’s, waarbij de eigen zonnepanelen een hoofdrol zullen spelen. “Waar nodig kopen we groene elektriciteit in”, aldus het bedrijf. 

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3316 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.