Cornelissen neemt 350e Mercedes Actros in gebruik

Afgelopen week werden bij Cornelissen Groep in Nijmegen twee bijzondere trucks afgeleverd; twee Actros 1842 trekkers, voorzien van alle veiligheids-, comfort- en duurzaamheidstechnologieën die Mercedes in huis heeft. Onder andere Sideguard Assist, de Multimedia Cockpit Interactive, MirrorCams en een inwendig 1,97 meter hoge BigSpace-cabine maken onderdeel uit van deze twee special editions.

‘De reden voor deze speciale levering is eigenlijk tweeledig. Op de eerste plaats wilden we vieren dat we inmiddels onze 350ste truck aan Cornelissen Groep mochten afleveren. Cornelissen loopt net als wij voorop in de logistiek en zetten hun chauffeurs daarbij centraal. Dat zie je ook duidelijk terug in de specificaties van de vrachtwagens die ze bij ons bestellen, waarbij niet alleen kosten maar ook veiligheidssystemen en comfort voorop staan. Als wij innovaties op die gebieden hebben is Cornelissen altijd een van onze eerste partners die ze de weg op brengt,’ zegt Martin Knijnenburg van Mercedes.

Maar er is ook nog een tweede reden waarom de special edition Actrossen bij Cornelissen werden afgeleverd. Ze vormen namelijk het centrale onderdeel van een bijzondere campagne waarmee het bedrijf nieuwe chauffeurs gaat aanwerven.

Campagne

Mark van der Drift, CEO Cornelissen Groep: ‘Met de campagne ‘De Verbinding’ willen we laten zien hoe essentieel chauffeurs zijn voor het draaiend houden van de maatschappij. Zij zijn de mensen die elke dag levensmiddelen, medicijnen en noem maar op van de fabrikanten naar de supermarkten brengen. Aangezien wij groot zijn in die sectoren moeten we vaak in dichtbevolkte gebieden leveren. Veiligheid is daarom belangrijk voor ons. Veiligheid voor mensen in de straat, maar zeker ook veiligheid voor onze chauffeurs. De nieuwe systemen van Mercedes-Benz spelen daar een belangrijke rol in.’

Het is de bedoeling dat de Special Edition Actrossen, net als de andere Mercedes-Benz trucks van Cornelissen, vaste chauffeurs krijgen die de komende tijd getraind gaan worden om optimaal te kunnen werken met alle nieuwe mogelijkheden die de systemen te bieden hebben. Mercedes-dealer Wensink zal hier ook een belangrijke rol in spelen.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3316 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.