Bosch gaat brandstofcellen leveren aan Nikola

Terwijl de verkoopstart van de batterij-elektrische trucks van Nikola wordt voorbereid in de VS, sluit het bedrijf met Bosch een overeenkomst voor levering van brandstofcellen.

De waterstof-elektrische truck van Nikola zou in 2023 in productie moeten gaan. Bosch was al eerder aan boord bij Nikola, maar week achteruit toen bleek dat topman Trevor Milton onbetrouwbaar was gebleken. Milton is in de VS in afwachting van zijn proces. Bosch lijkt nu een draai te hebben gemaakt en alsnog brandstofcellen te gaan leveren. Beide partijen werken aan een brandstofcel voor de Nikola Tre, de truck die het Amerikaanse bedrijf ontwikkelt op basis van een chassis en cabine van de Iveco S-Way.  Bosch levert ook de brandstofcel voor de Nikola Two, die alleen in de VS verkocht gaat worden.

Uitgangspunten zijn dat de klant kan kiezen uit twee varianten, een van 200 kW met 500 mijl bereik (800 km) en eentje van 300 kW met een bereik van 900 mijl (1440 km). Om een en ander te realiseren breidt Nikola zijn nieuwe fabriek uit en moet er vijftig man extra worden aangesteld om de brandstofcellen te kunnen testen en inbouwen.

Barend Luiting

Hoofdredacteur Aftersales Magazine. Branchekenner annex bladenmaker. Houdt van vintage designs en dito single malts. Lijfspreuk: zonder wrijving geen glans.

Barend Luiting has 351 posts and counting. See all posts by Barend Luiting

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *