Behoud van laadvermogen met LNG

Schenk Tanktransport uit Papendrecht heeft onlangs weer enkele nieuwe Volvo FH LNG-trucks in gebruik genomen, als onderdeel van een serie van in totaal 25 Volvo FH LNG-trekkers. Ondanks de 700 kilogram extra gewicht behoudt de LNG-trekker dankzij Europese regelgeving zijn laadvermogen.

LNG-trucks zijn zwaarder dan dieseltrucks vanwege de dubbelwandige rvs-tank voor de LNG. “Dat een Volvo LNG-truck het extra gewicht van 700 kg gecompenseerd krijgt, is voor heel veel transporteurs echter nog onbekend. Deze gewichtscompensatie is voor ons een groot voordeel en een van de belangrijkste redenen om voor een Volvo LNG-truck te kiezen. We hoeven hierdoor niet in te leveren op laadvermogen”, verklaart Hans Mulder, operationeel manager bij Schenk Papendrecht. 

Trekkracht

“Wij rijden al sinds 2018 met Volvo’s FH LNG en chauffeurs zijn erg tevreden over de rijprestaties van de truck. Hij rijdt echt als een diesel: dankzij een hoog koppel kunnen we een hoge gemiddelde snelheid halen ondanks onze strikte maximum snelheid. Hierdoor kan met lage toerentallen bij kruissnelheid gereden worden wat, in combinatie met de hoge efficiëntie van de Volvo LNG-techniek, zorgt voor een laag verbruik. Daarnaast vinden wij de chassisopbouw van de Volvo LNG-truck ideaal. Er is voldoende ruimte over voor het opbouwen van een compressor of hydraulisch systeem.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Emil Peeters has 554 posts and counting. See all posts by Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.