Bedrijfswagenregistraties oktober -16,4 procent

In oktober 2021 zijn de registraties van nieuwe bedrijfswagens in de Europese Unie verder gedaald, opnieuw in de dubbele cijfers: -16,4 procent. In alle segmenten werden, gemeten over alle segmenten, minder voertuigen verkocht dan in oktober vorig jaar. Na tien maanden staat 2021 nog wel op een plus van 14,7 procent.

Dat blijkt uit cijfers van koepelorganisatie Acea. Alle grote automarkten deelden in de misère van oktober, met dikke minnen voor Spanje (-32,7 procent), Duitsland (-24,3 procent), Frankrijk (-23,3 procent) en Italië (-22,9 procent). In Nederland steeg het aantal registraties over alle segmenten in oktober daarentegen licht, met 3,8 procent.

Bestelwagens

Uitgesplitst in segmenten daalden de registraties van lichte bestelwagens, het segment met het grootste volume, in oktober met 17,8 procent. Terwijl het aantal registraties in de grote automarkten afnam met een kwart tot een derde, steeg dat aantal in Nederland juist met 5,1 procent. Na tien maanden staat het aantal registraties van lichte bedrijfswagens in Nederland op een dikke plus van 14,7 procent ten opzichte van 2020. Voor de hele EU is dat +14,1 procent.

Trucks

In het segment van 16 ton en zwaarder zijn de resultaten nog veel meer gemengd. In Centraal-Europa namen de registraties toe, in West-Europa namen ze juist af. Over de hele Europese Unie daalde het aantal registraties in oktober met 4,5 procent. In Nederland was dat met een plus van 0,8 procent vrijwel gelijk aan oktober vorig jaar. Na tien maanden staat er nog een dikke plus van 24,1 procent voor de EU. Nederland steekt daat met +11,8 procent wat bleek bij af.

Middensegment

In het middensegment konden in oktober 7,5 procent minder voertuigen worden geregistreerd in de EU, voor Nederland was het aantal met een plus van 0,6 procent vrijwel gelijk aan oktober vorig jaar. Na tien maanden is de plus voor de EU 19,5 procent, voor Nederland 10,3 procent.

Bussen

De bussen tot slot. Daarvan werden er in heel Europa in oktober 1924 geregistreerd, 21,9 procent minder dan in oktober 2020. In Nederland waren dat er maar 5, wat 88,4 procent minder was dan de 43 in oktober 2020. Na tien maanden staan de bussen in de EU op +2,4 procent, in Nederland op -15,5 procent.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Emil Peeters has 553 posts and counting. See all posts by Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.