Bedrijfswagenregistraties EU -14,7 procent in november

In november 2021 zijn de registraties van bedrijfswagens in de Europese Unie voor de vijfde achtereenvolgende maand gedaald. Ten opzichte van 2020 werden er 14,7 procent minder bedrijfswagens geregistreerd.

Dat blijkt uit de jongste cijfers van koepelorganisatie Acea. Na elf maanden staat 2021 nog wel op een plus, van 11,5 procent, als gevolg van het lage referentiepunt.

Bestelwagens

Lichte bedrijfswagens, de busjes, maken meer dan 80 procent uit van de bedrijfswagenmarkt en de daling in de dubbele cijfers (-16,6 procent) in dit segment werkt dan ook flink door in het uiteindelijke cijfer. In Spanje viel de markt voor bestelwagens in november zelfs met 33,0 procent terug. In Nederland was de registratie met -1,8 procent niet veel lager dan in november 2020. Na elf maanden staat de bestelwagenmarkt nog op een plus van 10,8 procent. Nederland scoort zelfs 13,1 procent beter dan vorig jaar.

Trucks

Bedrijfswagenregistraties van voertuigen boven de 16 ton liepen in november met 3,5 procent terug, al gingen die in Nederland met 27,8 procent vooruit vergeleken bij november vorig jaar. Na elf maanden staat de truckmarkt er met een plus van 21,0 procent goed voor, vergeleken bij vorig jaar. In Nederland werden in 2021 tot nu toe 13,0 procent meer trucks geregistreerd dan in de eerste elf maanden van 2020.

Middensegment

Het middensegment van bedrijfswagens boven 3,5 ton ging in november met 6,0 procent achteruit. In Nederland echter leefde dit segment op, met een plus van 23,0 procent vergeleken bij november vorig jaar. Elf maanden diep in 2021 komt het totaal op een plus van 16,6 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Voor Nederland is die plus met 11,3 procent iets bescheidener.

Bussen

Het bussensegment tot slot was in november met een plus van 1,6 procent vrijwel gelijk aan november vorig jaar. In Nederland werden er in november precies zes geregistreerd, wat een halvering is van de twaalf die vorig jaar in november werden geregistreerd. Na elf maanden staat de bussenmarkt op een plus van 2,3 procent, in Nederland op een min van 16,5 procent.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Emil Peeters has 555 posts and counting. See all posts by Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.