879 DAF’s voor Belgische defensie

Truckbouwer DAF gaat 879 nieuwe vrachtwagens leveren aan het Belgische leger. De Eindhovenaren waren zeker niet het enige merk was dat probeerde deze bestelling voor zich te winnen. DAF is echter terughoudend in het bevestigen van de order.

Vorige maand verscheen al een bericht op internet waarin Scania pretendeerde de order niet meer te kunnen mislopen. Toch is dat niet de reden waarom DAF terughoudend is. Een derde truckmerk heeft namelijk een ‘vordering tot schorsing van de gunningsbeslissing’ ingediend bij de Belgische Raad van State.

Voorlopig

DAF heeft een korte verklaring uitgegeven waarin staat dat het Belgische leger de opdracht op 9 december voorlopig heeft toegewezen aan DAF. Het gaat om 636 lichte en 243 zware vrachtwagens, zegt DAF. De truckbouwer vermeldt verder dat de genoemde vordering tot schorsing op 23 december is ingediend. Gezien de lopende procedure is het formeel nog even afwachten wanneer een en ander definitief wordt. Een rondje bellen leert ons echter dat DAF de opdracht niet meer kan ontgaan.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 2690 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *