50 Volvo-trucks voor AB Texel Group

AB Texel Group en Volvo Trucks Nederland hebben recent een overeenkomst getekend voor de levering van vijftig Volvo-trucks. De trucks worden vooral ingezet voor het specialistisch transport van onder andere aardappelen, veevoer en vloeibare zuivel.

AB Texel Group wil zijn klanten vooral ontzorgen en zoekt daarvoor maatwerkoplossingen. “De vraag van de klant is altijd leidend. Wij sluiten onze dienstverlening daarop aan. Wij beschikken over trailers die specifiek zijn ontwikkeld voor de producten die wij vervoeren. Ook deze overeenkomst met Volvo Trucks is voornamelijk gericht op maatwerk”, verklaart Dennis Wetenkamp, directeur van AB Texel Group. 

LNG

Veertien trucks van de order gaan rijden op LNG. Om het transport te verduurzamen en de CO2-emissies terug te brengen, is AB Texel Group samen met Shell een onderzoek gestart naar de haalbaarheid van bio-LNG. Doel is om organisch afval te vergisten en om te zetten naar een biobrandstof waarop trucks kunnen rijden. “We willen samen met Shell bewerkstelligen dat wij aardappelen kunnen transporteren met trucks die rijden op een brandstof gewonnen uit aardappelschillen. Dan rijden we dus op onze eigen lading”, verklaart Dennis Wetenkamp.

Shell heeft een aandeel in de eerste Nederlandse productielocatie voor bio-LNG, waar organisch afval vergist wordt. De bouw van deze installatie is eind vorig jaar gestart in Amsterdam. De oplevering staat gepland voor de tweede helft van 2021. “Momenteel bekijken wij ook andere trajecten op (bio)-LNG. We verwachten onze LNG-vloot in 2021 verder uit te breiden. Dit is echter sterk afhankelijk van de groei van het aantal LNG-tanklocaties. Meer tanklocaties zorgt ervoor dat steeds meer van onze routes af te dekken zijn met deze schone brandstof. Veel van onze opdrachtgevers hebben net als wij het doel om de CO2-footprint te verlagen. LNG en vooral bio-LNG zullen daarbij in Nederland een belangrijke rol gaan spelen. Daarnaast houden wij samen met Volvo de onwikkelingen op het gebied van waterstof nauwlettend in de gaten”, besluit Dennis Wetenkamp.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Emil Peeters has 560 posts and counting. See all posts by Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.