25 Mercedes Actros F trucks voor AB Texel Group

AB Transport Group heeft onlangs 25 nieuwe Mercedes-Benz Actrossen toegevoegd aan het wagenpark. Alle trekkers zijn van het type Actros F 1848 LS: deze truck is vanwege de relatief ruime cabine en de lage instap multi-inzetbaar. De trekkers komen in actie voor verschillende divisies van de transporteur en gaan rijden in zowel de Benelux als Duitsland. De trucks zijn gereed gemaakt door dealer Gomes Noord-Holland en financieel ondergebracht bij Daimler Truck Financial Services.

Vijf trucks gaan rijden met los gestorte agrarische producten. Nog eens vijf zien we ook terug in het agrarisch transport, maar die zijn voorzien van een PTO. Deze trucks trekken namelijk een walking floor oplegger. Ook gaan er vijf trucks rijden voor de veevoerdivisie van AB Texel Group. Deze transporteur is nu met Combex bovendien actief in de bouwlogistiek: daar zet het tien van deze trucks voor in, speciaal geconfigureerd voor dit zware werk met onder andere een 8-tons vooras.

De Actros F trucks waarmee AB Group gaat rijden zijn verder voorzien van een instap met 3 treden. Alle Actrossen in de vloot van AB Transport Group hebben een multimedia cockpit, standairco en de sterkste AGM-accu’s. De trucks beschikken bovendien over Active Break Assist 5 en Predictive Powertrain Control. 

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3485 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *