102 elektrische bussen VDL naar Oslo

In januari 2022 wordt de grootste vloot elektrische bussen van VDL ooit operationeel in Oslo. Voor het openbaar vervoer aldaar levert VDL 83 exemplaren van de Citea SLFA-180 Electric en 19 van de SLF-120 Electric.

De doelstelling van de Noorse hoofdstad is dat in 2028 het openbaar vervoer geheel emissievrij is. Op dit moment rijdt 10 procent van de stadsbussen in Oslo elektrisch.

Frank Reichel, directeur VDL Bus & Coach Norway: “Onze 40 elektrische VDL Citea’s die al in Oslo rijden en de 8 VDL Citea’s Electric die als shuttlebus worden ingezet op Avinor Oslo Airport hebben bijna 2 miljoen elektrische kilometers gereden. Wij zijn bijzonder trots dat de grootste e-bus vloot van Noorwegen bijna helemaal zal bestaan uit VDL-bussen. Dat is tevens het bewijs dat onze strategie om de markt in Noorwegen proactief te benaderen, succesvol is.”

Laden

De Citea SLFA-180 Electric (foto boven) is een gelede variant van de SLF-120 Electric (foto onder). De 83 exemplaren daarvan voor Norgesbuss zijn uitgerust met een op het dak gemonteerde pantograaf (stroomafnemer). De 19 Citea’s SLF-120 Electric worden geladen met een stekker, via een laadoplossing op het depot. De elektrische Citea’s gaan rijden ten zuiden van Oslo. Sommige voertuigen zullen de klok rond worden ingezet.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 407 artikelen verschenen. Bekijk alle artikelen van Emil Peeters

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *