fbpx
bekeken: 408 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Trucks duurder, trekkers goedkoper

DOMEIN:

Geplaatst op: 10 juni 2020, 13:35

Leestijd: < 1 minuut

De prijzen van gebruikte trekkers waren in mei 2020 9,3 procent lager dan in mei 2019. De prijzen van vrachtwagens (+9,4 procent) en bestelwagens (+10,2 procent) zijn juist gestegen ten opzichte van vorig jaar.

Dat blijkt uit cijfers van de online marktplaats voor gebruikte bedrijfsvoertuigen Tradus. Voor de vergelijking heeft Tradus de prijzen van gebruikte voertuigen voor de maand mei in 2018, 2019 en 2020 met elkaar vergeleken. Voor de categorie vrachtwagens is gekeken naar de tweedehandsprijzen van Iveco Eurocargo, Mercedes-Benz Actros en Mercedes-Benz Atego. Voor bestelwagens zijn prijzen vergeleken van Mercedes-Benz Sprinter, Iveco Daily en Ford Transit. Voor de trekkers werden prijzen vergeleken van Volvo FH, Scania R-serie en Mercedes-Benz Actros.

  Prijsstijging ten opzichte van het voorgaande jaar  
  mei 2020 mei 2019
Vrachtwagens +9,4 procent +0,7 procent
Bestelwagens +10,2 procent +4,4 procent
Trekkers -9,3 procent +6,7 procent

Goed moment

“Het feit dat de prijzen voor gebruikte vrachtwagens en bestelwagens in mei 2020 sterk zijn gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar kan twee redenen hebben. Of de transportbedrijven richten zich momenteel op het aanschaffen van goedkopere tweedehandsvoertuigen en zijn zuiniger in hun investeringen. Of ze stellen investeringen in nieuwe transportvoertuigen uit en houden de oude langer dan normaal. Beide leiden uiteindelijk tot een tekort aan aanbod en een prijsstijging op de tweedehandsmarkt”, legt Nadja Sörgel, algemeen manager van Tradus uit.

Sörgel voegt eraan toe dat men uiteindelijk alleen maar kan speculeren over de oorzaken van de prijsontwikkeling, maar het is duidelijk dat het op dit moment een goed moment is om tweedehands trekkers te kopen en vrachtwagens of bestelwagens te verkopen.

Kraker vervangt lasnaden door…Recordomzet 4,2 miljard Mann +…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties