bekeken: 169 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Truckland presenteert elektrische huisvuilauto

DOMEIN:

Geplaatst op: 26 juni 2020, 14:37

Leestijd: < 1 minuut

Recentelijk is de eerste volledig elektrische vuilniswagen gebouwd door Ginaf en Geesinknorba in gebruik genomen.

De vraag naar een volledig elektrische inzamelwagen voor huisvuil in stedelijke gebieden bracht anderhalf jaar geleden drie partijen bij elkaar: bedrijfswagendealer Truckland, met veel klanten in het reinigingssegment, Geesinknorba als producent van inzamel-opbouwen en Ginaf als engineer en bouwer van elektrisch aangedreven voertuigen.

Samen ontwikkelden zij een op de DAF LF FAG gebaseerd, volledig elektrische 2,35 meter brede huisvuilwagen, voorzien van een Estepe gestuurde voorloopas, een RDW-goedgekeurde drie persoonscabine, een 14 kubieke meter grote GPM IV-inzamelopbouw met splitbelading en een laadvermogen van meer dan 8 ton bij een GVW van 22,5 ton.

De wagen wordt volledig elektrisch aangedreven via de in het chassis geïntegreerde accupakketten van 200 kWh, met een actieradius van 180 kilometer en de mogelijkheid tot snelladen. Met de standaard 44 kW-lader kan het voertuig in vier uur opgeladen worden. Tijdens het remmen wordt de remenergie gebruikt om het accupakket op te laden. Dit kan een energiewinst opleveren van 40 procent.

Testkilometers

De betrokken partijen willen met deze huisvuilauto een einde maken aan een al langer bestaand kip-ei verhaal. Veelal moest er over de aanschaf van een dergelijk model besloten worden, zonder dat er een werkend voertuig beschikbaar was. Daar komt nu een einde aan, zegt Truckland. De ontwikkelde elektrische aandrijftechniek van deze truck heeft er inmiddels meer dan een miljoen praktijkkilometers opzitten en wordt in dit inzamelvoertuig gecombineerd met tal van veelgebruikte, vertrouwde en servicevriendelijke standaard componenten.  

Zelfstandig samenwerkenVrachtwagenheffing gemiddeld…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties