bekeken: 892 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

Truckland neemt Nederlands deel LenGo over

DOMEIN:

Geplaatst op: 10 juli 2020, 17:40

Leestijd: < 1 minuut

Truckland Group verstevigt zijn positie in Nederland met de overname van het Nederlandse deel van de LenGo Automotive Group.

Met de overname van de Nederlandse LenGo bedrijven De Burgh en Van Hooft breidt Truckland zijn activiteiten uit in Zuid-Nederland. Beide dealergroepen zijn DAF-dealer, verkopen bestelwagens van de merken Fiat, Iveco en Maxus, en trailers van de merken Renders en Kögel.

280 miljoen omzet

De zes vestigingen van De Burgh (Eindhoven, Acht en Son) en Van Hooft (Den Bosch, Veghel en Boxtel) worden toegevoegd aan de tien Nederlandse vestigingen van Truckland (Wognum, Heerhugowaard, Velsen, Zaandam, Amsterdam, Almere, Schiphol, Rotterdam-Noord, Rotterdam-Zuid en Tilburg). Naast deze tien Nederlandse bedrijven heeft Truckland nog vestigingen in België (Beerse) en Spanje (Valdemoro en Alcala de Henares). Door deze samenwerking wordt een bedrijf gevormd met circa 280 miljoen euro omzet en circa 650 medewerkers.

Marco Lennards, ceo LenGo Automotive Group: “Door deze overname wordt een stabiele basis gecreëerd die langdurig de continuïteit van een truckbedrijf kan borgen. Truckland, een bedrijf met de rijke historie en roots in Eindhoven, was een logische partij om mee samen te werken voor de toekomst.”

Eric Theuws, ceo Truckland: “Middels deze overname breiden we ons werkgebied in Nederland uit met een van de belangrijkste Nederlandse marktgebieden. Dit is tevens de thuisbasis van onze hoofdleverancier DAF. Groei is geen doel op zich, maar een middel om onze lange termijn doelstellingen te verwezenlijken. De vraag naar verschillende mobiliteitsoplossingen neemt toe, evenals de behoeften van onze klanten. Verregaande professionalisering vereist schaalgrootte, die we met deze samenwerking verder hebben geborgd.”

Melktrailer met zonnepanelen…Groningen krijgt fabriek voor…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties