bekeken: 220 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Truckland krijgt aftersalescontract Irizar

DOMEIN:

Geplaatst op: 12 mei 2020, 13:04

Leestijd: < 1 minuut

De van oorsprong Baskische busfabrikant Irizar heeft voor de aftersales in Nederland een contract afgesloten met DAF-dealer Truckland.

Met het doel in 2020 zijn activiteiten op de Europese markt verder te versterken, heeft de groep Irizar Benelux opgericht. Inmiddels zijn de eerste bussen verkocht en is de toetreding op de Nederlandse markt een feit. Omdat de voertuigen van Irizar voor een belangrijk deel zijn uitgerust met DAF-motoren heeft Irizar de samenwerking met Truckland gezocht.

Truckland heeft tien servicevestigingen in Nederland, één in België en twee in thuisland Spanje. De vestigingen zijn gespecialiseerd in het onderhoud van trucks, trailers, bussen en bestelwagens.

Elektrisch

Irizar investeerde in 2018 al 75 miljoen euro in een nieuwe fabriek waar jaarlijks duizend nieuwe elektrische bussen kunnen worden geproduceerd. Het is volgens Truckland de enige fabriek ter wereld die zich volledig toelegt op de fabricage van elektrische bussen en trams. Irizar e-mobility beschikt er over een park van zo’n 55 hectaren met 66.000 zonnepanelen van de laatste generatie.

De combinatie van een Irizar en Truckland sluit ook goed aan bij het nieuwe project Truckland Zero, waarin binnen Truckland alle activiteiten omtrent alternatieve aandrijvingen en/of brandstoffen worden gebundeld.

De accu-kritische 'hoteltruck'Broshuis herstart productie op…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties