bekeken: 373 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Truckland: 175 aanmeldingen omscholing

DOMEIN:

Geplaatst op: 2 december 2019, 07:52

Leestijd: 1 minuut

Bedrijfswagendealer Truckland heeft meer dan 175 aanmeldingen ontvangen van mensen die als zij-instromer opgeleid willen worden tot bedrijfswagenmonteur. Het bedrijf liet onlangs weten zo’n omscholingstraject te starten, samen met ROC Amsterdam.

De opleidingskosten voor de twintig plekken worden volledig door Truckland vergoed; de kandidaat krijgt direct een fulltime salaris. Afgelopen week werden belangstellenden tijdens drie informatieavonden (Tilburg, Rotterdam, Velsen-Noord) verder geïnformeerd over het traject en de voorwaarden. Truckland heeft tijdens de voorselectie een aantal kandidaten uitgekozen die het geschikt acht als zij-instromer.

Passie

Sanne van der Meij begeleidt als HR-medewerker namens Truckland het project. “Ook Truckland heeft een tekort aan geschoolde technici. Met name hoger opgeleide diagnosetechnici zijn moeilijk te vinden. We zijn daarom continu aan het kijken op welke manier we nieuwe technici voor Truckland kunnen vinden.”

In 2018 is Truckland gestart met de campagne ‘De Baan Van Je Leven’. Daarmee heeft de onderneming veel jongeren kunnen aantrekken om bij Truckland te starten als leerling-bedrijfsautotechnicus. “Als vervolg daarop wilden we nu meer inspelen op de zij-instromers. Mensen die nu in een andere branche actief zijn, maar die wel een passie voor en affiniteit met techniek hebben. Deze mensen hebben we geprobeerd te bereiken met onze omscholingscampagne. Met dit initiatief willen we voorloper zijn en ons klaarmaken voor de werkplaats van de toekomst.”

Doorgroei

Kandidaten werken vier dagen bij een van de tien Truckland-vestigingen in Nederland en gaan één dag per week naar school. Na de opleiding zijn er doorgroeimogelijkheden naar de functie van eerste bedrijfsautotechnicus en zelfs diagnosetechnicus. “De aanmeldingen die wij ontvingen op het zij-instroom traject waren overweldigend”, zegt Van der Meij. “Al snel moesten we melden dat de avond in Rotterdam vol zat. Kort daarna waren ook die in Velsen en Tilburg volgeboekt. Tijdens de informatieavond spraken we in een soort speed date met alle kandidaten, om te kijken of ze geschikt zijn voor ons traject.”

Opmerkelijk en vermeldingswaardig detail: er hebben zich vijf vrouwelijke kandidaten aangemeld, die vanuit de eerste screening allen geschikt lijken voor het omscholingstraject.

Vervoerders vragen Timmermans…Vos Logistics neemt Snel uit…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties