fbpx
bekeken: 142 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Traton wil Navistar nog deze maand overnemen

DOMEIN:

Geplaatst op: 7 september 2020, 09:37

Leestijd: < 1 minuut

Nauwelijks is de truckdivisie van Volkswagen bekomen van het gedwongen vertrek van topman Andreas Renschler en MAN-topman Joachim Drees, of hun vervangers willen haast maken met de volledige overname van het Amerikaanse Navistar.

Het was de droom van Renschler om van Traton een wereldwijde truckbouwer te maken, met overal fabrieken en partnerschappen. Om die reden werd vier jaar geleden een deelneming gekocht in Navistar, dat na emissieproblemen met Caterpillar-motoren gebruik ging maken van Cummins en MAN. Zo ontstond het lijntje voor Traton naar de Amerikaanse markt.

Uit berichten in Amerikaanse media blijkt dat Navistar de boot nog enigszins afhoudt: het bod van Traton zou aan de lage kant zijn. Eerder hield Navistar het bod in beraad en verwees het logischerwijs naar de pandemie als oorzaak waarom er nog even niet naar werd gehandeld.

Beursgang

Traton biedt 35 dollar per aandeel, wat neerkomt op een overnamesom van 2,9 miljard dollar. Dit kan Traton makkelijk zelf betalen, omdat het bedrijf zojuist een succesvolle beursgang achter de rug heeft. De onderneming bezit nu 16,8 procent van de aandelen Navistar. Op de beurs in New York is Navistar ongeveer 3,6 miljard dollar waard.

Voorzichtig optimisme bij…Broshuis levert zijn grootste…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties