fbpx
bekeken: 128 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Traton partner van TuSimple in autonoom rijden

DOMEIN:

Geplaatst op: 1 oktober 2020, 11:25

Leestijd: < 1 minuut

Traton, de truckdivisie van Volkswagen die in Europa de merken MAN en Scania op de markt brengt, heeft een partnership gesloten met de Chinees-Amerikaanse start-up TuSimple. Dit bedrijf test al geruime tijd autonome trucks in het westen van de Verenigde Staten, overigens voorlopig nog met een chauffeur of controller aan boord.

TuSimple test al met techniek voor level 4 autonoom rijden. Die komt erop neer dat de chauffeur alleen nog toezicht houdt en dat de truck in principe alles zelf doet. TuSimple heeft van meet af aan hierop doorgepakt, terwijl bijvoorbeeld Daimler eerst level 2 onder de knie wilde hebben, waarbij de chauffeur slechts voor een klein deel taken uit handen worden genomen. TuSimple-topman Cheng Lu verwacht dat het partnership de technische ontwikkeling van autonome techniek zal versnellen.

Europa

Traton wil nu ook in Europa gaan testen met autonoom rijdende trucks. Daartoe zullen op het traject Södertälje-Jönköping in het midden van Zweden tests met zelfrijdende Scania’s gaan plaatsvinden. Traton is enthousiast over de techniek van TuSimple, die volgens het bedrijf groot potentieel heeft om het wegvervoer blijvend te veranderen. “Vooral op lange afstanden. Daar kan het transport veiliger en efficiënter worden met behulp van deze nieuwe techniek.”

Traton wil het testprogramma niet beperken tot Zweden, omdat bijvoorbeeld in Duitsland al een tekort bestaat aan 60.000 chauffeurs. De techniek van autonoom rijden zou hiervoor een oplossing kunnen zijn.

ILT onderschept illegaal…Ook een Carver voor…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties