bekeken: 694 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

Transporteur staat voor grote uitdagingen

DOMEIN:

Geplaatst op: 15 mei 2019, 15:02

Leestijd: < 1 minuut

Met een economie die draait als een tierelier ziet de transportsector zich geconfronteerd met steeds kleiner wordende marges. De sector staat dan ook voor een aantal grote uitdagingen.

Dat was de kern van het betoog waarmee dagvoorzitter Walther Ploos van Amstel het eerste Nationaal Transportcongres opende. Het congres vond plaats in Studio A12 in Bunnik, onder het motto Duurzaam geld verdienen.

Walther Ploos van Amstel nam zijn gehoor mee langs een aantal trends in de wereld van het transport, door de ogen van de transporteur.

Plannen

Een van de grote uitdagingen is het maken van  een goede planning. “We berekenen de tijd tot aan het moment van laden en lossen voornamelijk op de tijd dat een chauffeur op de snelweg zit, maar 80 procent van de tijd is de chauffeur in Nederland in de bebouwde kom. 55 tot 75 procent van de tijd staat de chauffeur stil. In de stad is de chauffeur 55 procent van de tijd buiten het voertuig. Kortom: de kwaliteit van planning wordt bepalend voor je resultaat, een enorme uitdaging!”

CO2

Een tweede grote uitdaging voor de transportsector is de CO2-uitstoot. Walther Ploos van Amstel: “We lopen een factor 6 achter op de doelstellingen uit het Klimaatakkoord. Aerodynamica, energiezuinige technologie, andere banden gaan daar allemaal aan meewerken.”

Walther Ploos van Amstel somde daarbij een aantal factoren op die allemaal hun eigen invloed hebben op hoe de uitstoot van CO2 door het beroepsvervoer wordt beïnvloed: groei in transportvraag, oude infrastructuur in de EU, nieuwe technologie aan boord en de veiligheid van transport, om er een paar te noemen.

Vervolg

In zijn presentatie raakte Walther Ploos van Amstel nog aan een aantal andere trends. Een aantal trends, zoals de opkomst van elektrisch rijden en de toekomst van autonoom rijden, zullen met name aan de orde komen in latere presentaties tijdens het eerste Nationaal Transportcongres. Wordt vervolgd.

Traton alsnog naar de beursVeel stappen nodig voor…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties