bekeken: 251 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Transportcommissie stemt Mobility Package weg

DOMEIN: Wetgeving

Geplaatst op: 10 januari 2019, 16:29

Leestijd: 1 minuut

De Europese Transportcommissie heeft vanochtend het Mobility Package weggestemd. Voorstellen die het transport rechtvaardiger en eerlijker zouden moeten maken, worden niet gehaald.

Vakbond FNV is blij dat enkele maatregelen uit het pakket maatregelen, die de bond ziet als verslechteringen voor Europese chauffeurs, geen realiteit worden.

Liberalisatie

Gisteren nog zette de vakbond een actie op touw om te wijzen op de slechtere werkomstandigheden voor chauffeurs, die het gevolg zouden zijn van het invoeren van de maatregelen zoals die in de Mobility Package verwoord stonden. Daarbij zouden chauffeurs de dupe worden van verdere liberalisatie van de sector, aldus de bond.

Een en ander betekent dat voorlopig alles bij het oude blijft ten aanzien van cabotage, weekendsrust en weekendparkeren. Voordat een nieuwe commissie geïnstalleerd is (er zijn komend voorjaar Europese verkiezingen) is de zomer alweer voorbij.

Tags: ,

Tu Simple breidt vloot…DAF's Paccar-zusjes met…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties