bekeken: 594 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Transport Compleet per direct naar één editie

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 24 januari 2020, 11:00

Leestijd: 2 minuten

Easyfairs wijzigt per direct de frequentie van zijn vakbeurs Transport Compleet. In plaats van twee jaarlijkse edities (eerst Hardenberg, dan Gorinchem) vindt er voortaan nog maar één per jaar plaats.

De organisatie verzorgt Transport Compleet voortaan in de even jaren in Hardenberg; de oneven jaren zijn gereserveerd voor Gorinchem. De gewijzigde frequentie betekent dat de beurs van september a.s. in Gorinchem komt te vervallen. De editie-Hardenberg van dit jaar gaat echter gewoon door, conform de geplande data (24, 25, 26 maart, Evenementenhal). Pas met ingang van het oneven jaar 2021 is er weer een Transport Compleet Gorinchem, overigens in juni.

Marktonderzoek

“We hebben dit besluit genomen op basis van uitvoerig marktonderzoek en diverse gesprekken met exposanten en bezoekers”, zegt Floris Valk, Event Manager Transport Compleet. “Het merendeel van onze exposanten zou een frequentie van één editie per jaar toejuichen, waarbij de locatie ieder jaar wisselt tussen Hardenberg en Gorinchem. Hierdoor ontstaat één regio-event per twee jaar. Als beursorganisator is het onze taak om te luisteren naar deze wensen en behoeften en daar op in te spelen.”

Truckmerken

De wens om de frequentie terug te schroeven kwam volgens Valk ook terug tijdens gesprekken met de grote truckmerken. “Nu gehoor is gegeven aan onder meer hun wensen, gaan wij opnieuw met hen in gesprek.” De eerste reacties op de vernieuwde frequentie van Transport Compleet zijn volgens Valk positief. “Daarom verwachten we in de komende weken het deelnemersveld verder uit te mogen breiden.” Het actuele exposantenoverzicht voor Hardenberg telt ruim negentig exposanten, waaronder een groot scala aan carrosserie- en trailerbouwers. Zo presenteren onder andere Krone, Kögel en Schmitz zich.

Voorkeur

Easyfairs heeft ook onderzocht welke periode van het jaar de voorkeur van exposanten en bezoekers geniet voor Transport Compleet. Voorheen was de Hardenberg-editie in maart en de Gorinchem-editie in september. Uit het onderzoek kwam echter juni veelvuldig naar voren als voorkeursmaand. “Nu Transport Compleet eens per jaar plaatsvindt, geldt de spreiding tussen de edities niet meer. Daarom is het logisch dat we vanaf 2021 tussen beide oorspronkelijke maanden in gaan zitten, namelijk halverwege juni.”

Om het fundament van de beurs te versterken, wil de organisatie vanaf 2021 (side-)events toevoegen. “Wij willen bijvoorbeeld congressen of symposia die nu elders in het land worden gehouden, naar Transport Compleet halen”, licht Valk toe. De bezoeker kan dan op één plek en dag zowel het een als het ander bezoeken. “Er ontstaat een win-winsituatie. Juist in deze drukke tijden is dat vanuit tijdefficiëntie extra aantrekkelijk.” De eerstvolgende editie van Transport Compleet is op dinsdag 24, woensdag 25 en donderdag 26 maart (locatie Hardenberg, foto). Het jaar daarna vindt de beurs plaats in Gorinchem.

Tags: , , , ,

DAF opent visitekaartje boven…Nieuwboer neemt Jebezo over…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties