bekeken: 575 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

TPMS wordt ook verplicht voor trailers

DOMEIN:

Geplaatst op: 30 januari 2020, 10:37

Leestijd: < 1 minuut

De Europese Unie heeft onlangs een gewijzigde Global Safety Regulation gepubliceerd. Daaraan valt op dat ook aanhangwagens en opleggers vanaf juli 2022 verplicht moeten worden uitgerust met een controlesysteem voor de bandenspanning (TPMS). Dat meldt de RAI Vereniging.

Voor nieuwe typegoedkeuringen is de datum op 6 juli 2022 gesteld en voor nieuwe registraties op 7 juli 2024. Dat duurt dus nog even, maar menig wagenparkbeheerder zal ernaar uitzien dat er straks meer keus komt in dergelijke systemen. Daardoor kunnen de kosten voor banden, nu nog een hevig fluctuerende variabele in het trailerbeheer, beter gefixeerd worden. RAI Vereniging verwacht dat de RDW eind 2021 de conceptteksten uitgeeft waaruit duidelijk wordt hoe een en ander geïmplementeerd gaat worden.

Eisen

Er zijn nog geen eisen geformuleerd voor de TPMS-systemen in zware voertuigen. De EU stelt bij de nieuwe regulering: “De Commissie stelt door middel van uitvoeringshandelingen voorschriften vast betreffende de uniforme procedures en technische specificaties voor bandenspanningscontrolesystemen (voor zware voertuigen).”

Paccar: ‘Elektrische DAF…120 kilometer genoeg voor…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties