fbpx
bekeken: 132 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Total en PitPoint starten bouw LNG-station A1

DOMEIN:

Geplaatst op: 8 september 2020, 14:33

Leestijd: < 1 minuut

Total Nederland en PitPoint.LNG zijn gestart met de bouw van een nieuw multi-energy station voor trucks op het nieuwe A1 bedrijvenpark Deventer. Naast de reguliere brandstoffen zal het station als eerste worden voorzien van de schonere brandstof LNG.

Het station moet in december 2020 operationeel zijn en heeft volgens de initiatiefnemers een gunstige ligging voor wegtransport binnen Nederland én grensoverschrijdend vervoer richting Duitsland.

Faciliteiten

Het station wordt 24/7 toegankelijk. Specifiek voor LNG komen er twee pompen, met daarbij drie opstelplaatsen voor trucks. Er wordt voorzien in éxtra koud LNG, speciaal voor Volvo-trucks, en een digitale dispenserdisplay met tankinstructies in elf talen. Ook verrijst het multi-energystation naast een beveiligde truckparking, met douches en wifi. Dit maakt het station een full service tussenstop. Het wordt de eerste LNG-voorziening in Nederland op een Total-locatie. In het technisch ontwerp is naast LNG, diesel en AdBlue ook de toekomstige mogelijkheid voor waterstof meegenomen.

Transitiebrandstof

“Wij zien LNG als dé transitiebrandstof voor zwaar transport, die nu al ingezet kan worden om CO2-uitstoot te verminderen”, zegt Marja Versleijen, directeur Mobility & New Energies bij Total Nederland.. “Met onze Total Card kan al op vier LNG-locaties in Nederland getankt worden. We zijn trots dat we – in samenwerking met PitPoint.LNG – binnenkort ook zelf deze schonere brandstof voor de transportbranche kunnen aanbieden.” Trucks op LNG hoeven in Duitsland tot en met 2023 geen tol te betalen. Dit scheelt volgens Total al snel 18,7 cent per kilometer. Het nieuwe LNG-station aan de A1 speelt in op deze ontwikkeling.

Massa-ontslag bij ContinentalBlackCycle: nieuwe band uit…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties