bekeken: 322 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

TLN woedend over prijsverhoging tachokaarten

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 12 september 2019, 09:20

Leestijd: 1 minuut

Hoewel Kiwa niet in staat bleek tijdig kaarten te leveren voor de smart tachograaf, wil het toch de prijzen verhogen. TLN, evofenedex en KNV noemen dit ‘onbegrijpelijk en onacceptabel’.

Kiwa wil de prijs van de kaarten met één euro verhogen, tot 101 euro. TLN, evofenedex en KNV willen juist een prijsverlaging, omdat de prijzen in Nederland veel hoger liggen dan in bijna alle andere Europese landen. Ook de minister van Infrastructuur en Waterstaat zei op 13 juni in een Kamerdebat nog dat zij wil dat de prijzen omlaag gaan​. De drie organisaties dringen er bij de minister op aan zich aan die toezegging te houden, en zeker niet het voorstel van Kiwa​ goed te keuren.

Vergelijk

De minister kondigde eerder ook aan dat zij een onderzoek zou laten doen naar de prijzen van tachokaarten in Europa. Dat onderzoek zou deze zomer klaar zijn, maar de resultaten laten nog altijd op zich wachten. Ondertussen heeft TLN zelf onderzoek gedaan. Op zijn website meldt TLN dat tachograafkaarten in de 28 EU-lidstaten gemiddeld 59 euro kosten. Ondernemers betalen in Nederland 100 euro voor een tachograafkaart. Dat is 70 procent hoger dan in de rest van Europa. In 24 lidstaten zijn de kaarten goedkoper dan in Nederland, waardoor Nederland in de top 3 van duurste kaarten staat.

Tags: , , ,

Haldex doet aangifte van…Noren en Zweden verduidelijken…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties