fbpx
bekeken: 148 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

TLN: vraagtekens bij investeringen kabinet

DOMEIN:

Geplaatst op: 17 september 2020, 09:37

Leestijd: < 1 minuut

De investeringen die het kabinet op Prinsjesdag presenteerde voor de aanleg en onderhoud van weginfrastructuur stellen Transport en Logistiek Nederland (TLN) teleur.

Het grootste deel van de bijna een half miljard euro die IenW naar voren haalt is bestemd voor het spoor, stelt TLN. Liever ziet de belangenorganisatie ook meer budget om bruggen en viaducten aan te pakken. “Transportondernemers krijgen namelijk steeds vaker te maken met wegafsluitingen vanwege achterstallig onderhoud.” TLN vreest dat het uitgetrokken geld onvoldoende is voor de ongehinderde doorstroming van het vrachtverkeer. De komende tijd zal die boodschap daarom nadrukkelijk onder de aandacht worden gebracht bij de politiek.

Transportroutes

Daarnaast hamert TLN op extra investeringen in de transportroutes A1, A12, A15, A58 en A67. “Die zijn nodig om de positie van Nederland als toegangspoort van Europa veilig te stellen en bij te dragen aan het duurzaam verdienvermogen van Nederland als handelsland.” Ook moet het kabinet wat TLN betreft snel het stikstofprobleem oplossen. “Het is met deze begroting onduidelijk of de aangekondigde maatregelen op tijd de vereiste stikstofruimte opleveren. Die ruimte is hard nodig om te kunnen investeren in de bouw en weginfrastructuur.”

Kilometerheffing

Opvallend in de Prinsjesdagstukken vindt TLN dat ‘betalen naar gebruik’ door personenauto’s ontbreekt Eerder werd gesproken over een onderzoek naar ten minste drie varianten. TLN is groot voorstander van een kilometerheffing voor alle weggebruikers. “Een heffing voor alleen vrachtwagens zal niets verbeteren aan de bereikbaarheid en de doorstroming op de wegen.”

Uber Freight verkocht aan…LVS Trucks Leeuwarden…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties