bekeken: 246 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

TLN: transport moet in Europees herstelfonds

DOMEIN:

Geplaatst op: 14 juli 2020, 12:30

Leestijd: < 1 minuut

Om het herstel én de verduurzaming van de sector te versnellen, roept Transport en Logistiek Nederland (TLN) op om het goederenvervoer mee te nemen in het Europees herstelfonds.

“Het mag duidelijk zijn dat, gezien het grote maatschappelijk belang, de transportsector een plaats moet krijgen in de herstelplannen van de Europese Unie’, aldus TLN-voorzitter Elisabeth Post. “Maar economisch herstel betekent niet per se het herstel van de situatie zoals die bestond vóór de crisis. De transportsector heeft al een lange tijd de ambitie om te verduurzamen en ondernemers willen bijdragen om groener uit de crisis te komen. Maar dat vergt forse investeringen. Juist nu corona een bres heeft geslagen in de reserves van bedrijven hebben zij voor die investeringen weinig ruimte.”

Zero emissie

Het Europees herstelfonds kan de transportondernemers helpen door bijvoorbeeld de aanschaf van zero-emissievrachtwagens te stimuleren. Vanaf 2025 moeten minstens dertig Nederlandse binnensteden emissievrij bevoorraad worden. Daarvoor zijn vijfduizend zero-emissievrachtwagens nodig, nu zijn het er nog geen honderd. “Zo’n vrachtwagen kost bijna twee ton meer dan een diesel. We kunnen niet verwachten van ondernemers dat ze zomaar zo’n extra bedrag kunnen betalen voor een duurzaam alternatief, zeker niet nu.” Post suggereert daarom een aanschafsubsidie voor zero-emissievrachtwagens, te investeren in de aanleg van laadinfrastructuur en de ontwikkeling van schone brandstoffen.

FNV wil dat OM Brinkman alsnog…ING: 35 procent minder nieuwe…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties