bekeken: 398 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Thermo King en BPW ontwikkelen energie-as

DOMEIN:

Geplaatst op: 9 juni 2020, 13:12

Leestijd: < 1 minuut

Koelmachinefabrikant Thermo King werkt samen met trailerassenspecialist BPW aan, wat zij zelf noemen, een “nieuwe oplossing om koelmachines emissievrij aan te drijven”. Daarmee zou de elektrische koeling van koeltrailers in een stroomversnelling kunnen komen.

Sinds de herfst van vorig jaar zijn beide partijen met elkaar in gesprek over een mogelijke samenwerking. Blijkbaar is nu het moment om de samenwerking openbaar te maken, zonder dat precies wordt gezegd wat die inhoudt, waar het om gaat en wanneer een en ander beschikbaar komt. “Het partnerschap zal de komende maanden belangrijke mijlpalen in het proces delen, en er zal later dit jaar een tipje van de sluier opgelicht worden”, klinkt het, maar het is duidelijk in welke richting we het moeten zoeken.

Vergelijkbare initiatieven

Thermo King en BPW zijn niet de enige die zoeken naar een mogelijkheid om energie uit een traileras te gebruiken om een koelmotor aan te drijven. Een koelmachine zonder dieselmotor is uiteraard schoner en lichter. Ondernemer en voormalig trailerverhuurder Twan Heetkamp pioniert hier al sinds 2014 mee. Heetkamp produceert zijn systeem inmiddels voor diverse klanten, onafhankelijk van het merk trailer, dat desgewenst verkocht kan worden in combinatie met een traileras van Valx, die eveneens al langer bestaat.

Vorig jaar liet trailerfabrikant Schmitz ook al weten aan een energie-as te werken, bedoeld in combinatie met een nieuwe versie van de in eigen fabriek ontwikkelde koelmachine. Met deze as lopen nu diverse praktijkproeven.

Volvo bergingstruck met kraan…Europarlement akkoord met…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties