fbpx
bekeken: 249 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Tesla kondigt Semi truck aan voor 2e helft 2020

DOMEIN:

Geplaatst op: 15 januari 2020, 07:25

Leestijd: < 1 minuut

Nu het stof op het podium van de Nikola en Iveco is neergedaald, komt Tesla via een mail en een tweet in de publiciteit met plannen voor een relatief zware truck. Hij wordt voorlopig Semi genoemd.

Volgens berichten in Amerikaanse media ligt Tesla op koers om deze truck in de tweede helft van dit jaar te onthullen. Afgelopen jaar werd nauwelijks iets vernomen van de Semi, waar intussen uitgebreid en onder zware omstandigheden mee getest werd. De bedoeling is dat de truck komende zomer in productie gaat en dat een reeks van praktijktesten nog uitgevoerd moet worden. Onbekend is waar Tesla de Semi wil gaan bouwen.

Opladen

Een ander aspect dat nog aandacht vraagt, is de laadinfrastructuur. Met batterijpakketten die de 800 kWh zullen overschrijden, wordt opladen zelfs via een Tesla Supercharger een hele lange zit. Gewerkt wordt nu aan een Megacharger met gekoelde kabels en stekkers, die oplaadtijden moet reduceren tot voor transportplanners bruikbare proporties. Toen de Semi voor het eerst werd onthuld, was 400 mijl (540 km) het kenmerk, met een oplaadtijd van een half uur.

Mercedes: accu met organische…Werkplaats geschikt voor MAN…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties