ZF richt aparte divisie op voor elektrisch en autonoom

Toeleveringsbedrijf ZF, een van de grootste aanbieders in zijn soort voor de mondiale truck-industrie, richt een aparte divisie op die zich bezig gaat houden met elektrische aandrijvingen en autonome techniek.

De nieuwe divisie gaat heel eenvoudig Commercial Vehicle Solutions (CVS) heten. Hierin komen de divisies vrachtwagentechniek van ZF en een deel van het overgenomen Wabco samen. Doel is om hiermee de grootste toeleverancier in zijn soort te vormen.

Klantenservice

ZF verwacht dat het nieuwe bedrijfsonderdeel een sleutelrol gaat spelen in enerzijds de groei van het bedrijf en anderzijds in de ontwikkeling van digitale techniek op het gebied van bedrijfswagens. Nieuw hierbij is dat ZF van plan is om een omvangrijke klantenservice op te tuigen, om zoveel mogelijk begeleiding te bieden bij het implementeren van elektrische, autonoom rijdende trucks bij klanten.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3316 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.