ZF neemt deel in Embotech voor autonome techniek

Toeleverancier ZF neemt voor 25% deel in de Zwitserse softwarespecialist Embotech. Dit bedrijf ontwikkelt software waarmee trailercombinaties autonoom kunnen manoeuvreren op terreinen van logistieke dienstverleners.

ZF levert zo’n beetje alles wat een vrachtwagen nodig heeft, op een chassis en een motorblok na. Al sinds geruime tijd studeert ZF op de mogelijkheid om trailercombinaties zelfstandig te laten manoeuvreren op terreinen van logistieke dienstverleners. Hiermee gaat nu nog de nodige wachttijden verloren.   

Level 4

Beide bedrijven streven naar softwareplatform dat de elektronica van voertuigen ondersteunt, waardoor er op afgesloten terreinen volgens ZF en Embotech optimaal, dat wil zeggen veilig en vlot, gemanoeuvreerd kan worden. Embotech zal ZF verder ondersteunen in autonome techniek, waarbij het streven is om Level 4 te ontwikkelen, waarbij vrachtwagens volledig zelf kunnen rijden, maar waarbij er nog wel een chauffeur aan boord is. Een ander nieuw project is de ontwikkeling van een intelligente adaptieve cruise-control. Hierbij wordt rekening gehouden met de verkeersstroom, verkeerslichten en hoogteverschillen in de te rijden route.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3525 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *