ZF investeert in 5G-netwerk op testcircuit

De afdeling bedrijfswagenoplossingen van technologieconcern ZF heeft een eigen netwerk aangelegd op het testcircuit in het Duitse Jeversen. Hier worden onder meer door big data ondersteunde level 4 en 5 autonome technologieën uitgetest.

“Het eerste 5G-campusnetwerk voor ons testcircuit betekent een nieuwe mijlpaal in de ‘Next Generation Mobility’-strategie van de groep”, aldus Christian Brenneke namens ZF. “Met een geavanceerd netwerk dat in staat is toekomstige uitdagingen en veranderingen in de technologie het hoofd te bieden kunnen we onze klanten blijven verzekeren van rigoureus geteste, eersteklas innovaties.”

Stabiel

Het nieuwe netwerk zorgt voor een stabiele verbindingsstructuur dat opdrachten zo goed als real time van en naar het voertuig kan verzenden. “Dit garandeert een naadloze datastroom in bewegende voertuigen”, aldus Rolf Reinema van ZF. “Het heeft slechts zes maanden geduurd om dit systeem op te zetten, met gebruik van antennes die zorgen voor een betrouwbare transfer tussen basisstations, zelf bij voertuigmanoeuvres op hoge snelheid.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Emil Peeters has 665 posts and counting. See all posts by Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *