Webfleet integreert voorspellend bandenbeheer

Telematicaleverancier Webfleet Solutions brengt met Webfleet TPMS voorspellend bandenbeheer dat is ontwikkeld in samenwerking met moederbedrijf Bridgestone.

Webfleet TPMS is ontworpen voor zware bedrijfsvoertuigen en maakt gebruik van sensoren die continu de bandenspanning en de bandentemperatuur controleren. De informatie wordt naar het Webfleet Telematics Service Platform gestuurd voor analyse. Wanneer een probleem wordt gedetecteerd, waarschuwt Webfleet wagenparkbeheerders op kantoor en/of bestuurders in de cabine in real time. Zo kunnen zij actie ondernemen voordat het probleem zich ontwikkelt tot een ernstiger probleem dat kan leiden tot ongelukken, storingen en kostbare stilstand van voertuigen.

Rechtstreeks

Paul Verheijen van Bridgestone Mobility Solutions, zegt: “Het merendeel van de pechgevallen met zware vrachtwagens op de Europese wegen wordt veroorzaakt door problemen met de banden, zoals een te lage bandenspanning. Handmatige drukcontroles zijn tijdrovend en langzame lekken zijn voor chauffeurs zeer moeilijk op te sporen. Webfleet TPMS digitaliseert en automatiseert niet alleen dat hele proces, maar stelt wagenparkbeheerders ook rechtstreeks in staat om snelle en geïnformeerde beslissingen te nemen om de verkeersveiligheid te verbeteren en de bandengerelateerde kosten en stilstandtijd te verminderen.”

Connected

De Webfleet TPMS-sensoren kunnen worden gemonteerd zonder de band te verwijderen. Met de sensoren kan de TPMS-oplossing te lage of te hoge bandenspanning detecteren voordat dat zichtbaar is. “Met Webfleet TPMS versterken we ons marktleiderschap in connected transportoplossingen. Door real time inzicht in banden toe te voegen aan Webfleet hebben transportbedrijven controle en zichtbaarheid over hun gehele wagenparkoperatie, allemaal vanuit één interface”, aldus Jan-Maarten de Vries, CEO van Bridgestone Mobility Solutions.

“Bedrijfswagenparken maken al jaren gebruik van telematicaoplossingen om inzicht te krijgen in hun voertuiggegevens en die te benutten. Nu gebruiken we die telematicagegevens om de prestaties van banden te optimaliseren. Onze TPMS-oplossing is slechts het begin van verdere innovaties in connected bandentechnologie die mogelijk worden gemaakt door de gecombineerde kracht van Bridgestone en Webfleet Solutions”, aldus De Vries.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Emil Peeters has 622 posts and counting. See all posts by Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *