Verizon: betere resultaten dankzij GPS-tracking

Technologie voor GPS-tracking van het wagenpark helpt bedrijven met het elimineren van operationele obstakels. Dit stelt hen in staat om resultaten te boeken en veerkracht op te bouwen. Dat concludeert Verizon Business in zijn jaarlijkse Fleet Technology Trends Report, gebaseerd op vraaggesprekken met ruim 2300 wagenparkbeheerders, managers en andere zakelijke mobiliteitsprofessionals in veertien landen, waaronder Nederland en België.

“In de complexe en hyperverbonden wereld van vandaag zetten bedrijven technologie voor wagenparkbeheer in als stabiliserende factor te midden van groeiende zakelijke problemen”, zegt Peter Mitchell namens Verizon Connect. “Bij Verizon willen we een echte partner voor onze klanten zijn. We willen hen helpen met het zichtbaar maken van verborgen kosten en het bevorderen van de veiligheid. We stellen hen in staat om hun bedrijfsprocessen te stroomlijnen, zodat zij hun focus kunnen blijven richten op het verbeteren van hun productiviteit en efficiëntie en daarmee de klantenervaring.”

Betere beslissingen

Veel wagenparkbeheerders moeten het met krappe budgetten en beperkt personeel zien te stellen. Dit maakt het moeilijk om hun dienstverlening op peil te houden, en al helemaal om die te verbeteren. De toenemende brandstofprijzen, kosten van levensonderhoud en inflatie werden dit jaar door 73 procent van alle wereldwijde respondenten als de belangrijkste uitdaging gezien.

Volgens de respondenten in de regio’s EMEA en APAC zal de kwaliteit van hun dienstverlening de belangrijkste impact zal hebben op het klantenbehoud en de klantentevredenheid. Oplossingen voor GPS-tracking van het wagenpark stelden 74 procent van de Nederlandse respondenten en 64 procent van de Belgische respondenten in staat om hun klantenservice te verbeteren.

Technologie voor wagenparkbeheer wordt gezien als een krachtig instrument dat bedrijven wapent met de data die zij nodig hebben om betere beslissingen te maken, problemen effectief op te vangen en de prestaties van het wagenpark te verbeteren. Maar liefst 85 procent van alle wereldwijde respondenten die momenteel gebruikmaken van software voor GPS-tracking van het wagenpark zei daar baat bij te hebben.

Effectieve routeplanning is van cruciaal belang voor efficiënt brandstofverbruik te zorgen en het reduceren van de operationele kosten. Ruim de helft van alle Nederlandse respondenten was in 2022 in staat om met een oplossing voor GPS-tracking het brandstofverbruik (61 procent) en het aantal ongelukken (52 procent) te reduceren. Na de implementatie daarvan daalden de personeelskosten bij 29 procent van alle Nederlandse bedrijven. Hun CO2-uitstoot daalde daardoor met 48 procent.

Asset tracking

De respondenten wezen tevens op de voordelen van asset tracking. Deze technologie hielp hen met het bevorderen van de veiligheid, een effectieve inzet van apparatuur en de productiviteit van teams. 65 procent van alle wereldwijde respondenten die momenteel gebruikmaken van een tool voor asset tracking zeggen daar voordeel van te ondervinden.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Emil Peeters has 622 posts and counting. See all posts by Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *