Uw tachograafdata eenvoudig managen

Bent u een transporteur of eigenaar van een vrachtwagen, dan weet u dat het bijhouden van tachograafdata onontkomelijk is. Bij zakelijk gebruik van zware bedrijfswagens en toekomstig ook lichtere bedrijfswagens, moet u namelijk een tachograaf gebruiken en de bijbehorende data op orde hebben. Is dit niet op orde? Dan kan het boetes van duizenden euro’s opleveren. Dit niet alleen als gevolg van het overschrijden van de rij- en rusttijden. Ook bij misbruik of verkeerd gebruik van de tachograaf, of dit nu wel of niet bewust is.

Partnercontent

Grip op uw wagenpark

Als werkgever bent u verplicht om bij uw chauffeurs na te gaan of alle data aanwezig is, klopt en dat men zich houdt aan diverse regels. Wordt dit niet gedaan, dan is de werkgever altijd verantwoordelijk. En we kennen het allemaal wel, het is druk en dan komt het er niet van om de tachograaf uit te lezen en de data te bekijken. Het neemt toch telkens weer tijd in beslag en als we de tijd gevonden hebben, is het voertuig net weer op pad. Elke 90 dagen moet de tachograafdata uitgelezen en opgeslagen worden. Met een beetje pech heeft de periode van 3 maanden 92 dagen en komt u 2 dagen te kort. Ons advies hierin is om elke maand de tachograafdata uit te lezen. U hebt dan altijd recente data tot uw beschikking. Er komt dus nogal wat bij kijken. Maar hoe doet u dat? Hoe zorgt u dat u grip hebt op uw wagenpark? En dus voldoet aan alle regels die hierbij komen kijken.

Voorbereid op de slimme tachograaf

Er staat veel te veranderen op het gebied van tachografen. U kent vast de voorloper van de digitale tachograaf nog wel; de tachograafschijf. Deze komen steeds minder vaak voor en hier gaan we binnenkort helemaal afscheid van nemen. Met het Europese besluit van vorig jaar, gaan ook de lichte bedrijfswagens (vanaf 2,5 ton) welke ingezet worden op internationaal vervoer, in aanmerking komen voor een tachograaf. En gaan we hiermee ook een nieuwe slimme tachograaf krijgen. Hier wilt u toch ook op voorbereid zijn?

De passende oplossing voor ieder wagenpark

Als Partner-in-Business van VDO, kan AA-Equipment Support u adviseren over de producten die in uw situatie het beste passen. Wij leveren verschillende oplossingen en ondersteunen u graag bij het gebruik daarvan. Daarnaast houden wij u graag op de hoogte van nieuwe wetswijzigingen.
Wilt u alleen uw data downloaden en kunnen controleren en, indien nodig, uw chauffeur bijsturen óf wilt u een stap verder gaan en zelfs pro-actief kunnen managen, waarbij u uw wagenpark ook nog eens optimaler kunt inzetten? Dan kunnen onze telematica-oplossingen hier goed bij helpen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan track & trace mogelijkheden. En wilt u vooraf kunnen zien hoe lang uw chauffeur nog mag rijden volgens de rij- en rusttijdenwet? Dit zijn slechts twee voorbeelden van wat onze telematicafunctionaliteit kan bieden. Met regelmaat worden wij benaderd door bedrijven die met deze vraagstukken spelen. Dat kan elk bedrijf zijn. Of u nu 1 voertuig of een groter wagenpark heeft, bij ons kunt u terecht voor meerdere op maat oplossingen.
Heeft u niet al te veel voertuigen? Dan is handmatig downloaden van data op vaste moment een prima oplossing. Maar dit kan ook makkelijker. Met het ProConnect systeem van VDO worden uw chauffeursdata en tachograafdata automatisch gedownload en online opgeslagen. U kunt dit systeem o.a. uitbreiden met real-time tracking, waarmee u een volledig en actueel overzicht van de status van uw wagenpark heeft. Ook ziet u hiermee wat de afgelegde rijtijd is en hoeveel beschikbare tijd een chauffeur nog heeft. Hiermee kunt u snel inspelen op vragen van uw klanten. Koppelt u daarnaast uw ProConnect aan het Analyseprogramma TIS-Web, dan ziet u ook meteen wat de status is van de downloadbestanden en kunt u alle data in detail bekijken. Er zijn voor u dan geen verrassingen meer en u bent altijd up-to-date!

Uw partner voor tachografen, telematica en mobiel houden van uw wagenpark

Wilt u meer weten over een passende oplossing voor uw wagenpark of wilt u weten welke wetswijzigingen weer voor de deur staan? Als VDO Partner adviseert AA-Equipment Support u graag over de mogelijkheden om eenvoudig en optimaal in control te blijven. Van het downloaden van de data tot het beheren en analyseren hiervan. Samen zorgen we ervoor dat u niet voor onverwachte verrassingen komt te staan bij een controle en dat u meer rendement kunt maken op uw wagenpark. Daarnaast ondersteunt ons CLEVER DiagnostiX supportteam u graag bij vragen over de apparatuur, toepassing daarvan en data-uitdagingen. Zo heeft u alle informatie, kennis én apparatuur tot uw beschikking.

Wist u dat?

Ook t.a.v. problemen aan uw voertuigen kunt u bij ons team terecht. Wij ondersteunen reeds enkele honderden expediteurs met eigen werkplaats en onderhoudsbedrijven met hun dagelijkse reparatie- en onderhoudswerkzaamheden. AA-Equipment Support levert hiervoor diverse trainingen, ondersteuning (telefonisch of online) en diagnoseapparatuur. Zelfs remote programmeren behoort inmiddels tot de mogelijkheden. Op deze manier kunnen nagenoeg alle werkzaamheden in eigen werkplaats worden uitgevoerd en blijft het wagenpark optimaal mobiel.

Ook kiezen voor de juiste apparatuur
en ondersteuning? Ontdek het op
www.aa-equipment.nl

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Emil Peeters has 555 posts and counting. See all posts by Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.