Speciale routes voor vrachtwagens in navigatie-app TomTom

TomTom introduceert speciale routes voor vrachtwagens in zijn Go Navigation-app. Deze stellen chauffeurs in staat om routes te plannen die rekening houden met de afmetingen van hun voertuig, brandstofvereisten, gewenste maximumsnelheden en lading (zoals vervoer van gevaarlijke stoffen).

Chauffeurs kunnen ook meerdere bestemmingen achter elkaar plannen en hebben toegang tot een overzicht van praktische locaties onderweg, zoals tankstations die geschikt zijn voor hun voertuig en speciale vrachtwagenstops. De toevoegingen voor vrachtwagens werken in combinatie met de bestaande navigatiefuncties van de app, waaronder intuïtieve rijstrookaanwijzingen, live verkeersinformatie en de routebalk – een handige momentopname van de route, haltes, relevante waarschuwingen en beperkingen die gelden.

Smartphone

“Vrachtwagennavigatie op een mobiele telefoon is een echte gamechanger. Dit is het resultaat van TomTom’s langdurige relatie met professionele chauffeurs. Na jarenlange ervaring met navigatiesystemen voor vrachtwagenchauffeurs begrijpen we de grootste pijnpunten van deze branche. Daardoor konden we een oplossing ontwikkelen voor de ontbrekende functies in bestaande navigatie-apps”, zegt Pim Spaanderman.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Emil Peeters has 622 posts and counting. See all posts by Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *