Samenwerking ZF en Goodyear

Technologieconcern ZF gaat een langetermijnsamenwerking aan met bandenfabrikant Goodyear. Op basis van realtime gegevens die alle merken van Trailer Braking Systems en bandensensoren verzamelen, krijgen wagenparkbeheerders en bestuurders toegang tot een brede waaier aan bruikbare inzichten en slimme functies om het gebruik van hun vloot te optimaliseren, ongevallen te voorkomen en de ongeplande stilstand van voertuigen tot een minimum te beperken.

Geïntegreerde oplossing

“De samenwerking van ZF met Goodyear is gestoeld op de expertise en omvangrijke mogelijkheden van twee sectorleiders. We delen eenzelfde doelstelling: Europese vloten en trailerbouwers toegang geven tot alle voordelen van een one-stop fleetmanagementoplossing”, aldus Peter Bal namens ZF.

“Dankzij onze geïntegreerde oplossing zullen Europese vlootbeheerders gemakkelijker en efficiënter kunnen werken, de veiligheid op de weg verhogen en ook hun vracht veiligstellen, zonder grote investeringen te moeten verrichten in hardware. Het systeem zal hen ook helpen om vlot te voldoen aan de maatregelen uit de General Safety Regulation 5 van de EU (GSR5) die bepaalt dat vanaf juli 2022 nieuwe commerciële voertuigen met een TPMS-oplossing moeten zijn uitgerust.”

Resultaatverbetering

“Samen met ZF zorgen we voor een grote sprong voorwaarts. Met onze oplossingen zullen transport, logistiek, vlootbeheerders en producenten hun resultaten aanzienlijk kunnen verbeteren”, bevestigt Grégory Boucharlat namens Goodyear.

“We onderscheiden ons met intelligente diensten en interoperabele, proactieve oplossingen voor banden- en voertuigbeheer en ondersteunen onze klanten over heel Europa met een innovatieve en toekomstgerichte aanpak op maat.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Emil Peeters has 617 posts and counting. See all posts by Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *