Mercedes breidt Fleetboard uit

Recentelijk werd de eerste release genaamd Oscar uitgerold. Deze maand verwacht Fleetboard de tweede release Nordpol beschikbaar te hebben, waarmee onder andere het gebruik van Predictive Powertrain Control (PPC) en Adblue gedetailleerd inzichtelijk wordt. PPC is de afkorting voor een transmissie, die met behulp van GPS-gegevens het schakelgedrag automatisch voor de rij omstandigheden (heuvels, dalen) optimaliseert.

Mercedes-Benz kijkt tevreden terug op het afgelopen jaar. Willem van Maaswaal, manager Fleetboard Nederland: “Inmiddels wordt ons telematicasysteem op zo’n veertig procent van alle voertuigen geactiveerd. Ook wordt Fleetboard steeds meer op totale wagenparken gebruikt, inclusief andere merken trucks. We maken een verschuiving door van een tool die voornamelijk inzichtelijk maakt hoe zuinig trucks zijn en inzicht geeft in het rijgedrag van de chauffeur, naar een tool waarmee dealers proactief hun klanten kunnen ontzorgen met service en uptime. Steeds meer data komt beschikbaar en de software ontwikkelt zich in een pittig tempo. Met als stip aan de horizon zelfrijdende trucks, zal het belang van een systeem als Fleetboard alleen maar groeien’’, zegt Van Maaswaal. “Niet alleen op het gebied van inzetanalyse, service en uptime, maar ook in het logistieke gedeelte wordt Fleetboard steeds krachtiger. Dat is nu een belangrijke focus.”

Oscar

Recentelijk werd de update Oscar uitgerold door Fleetboard. Grootste verandering met deze update is dat de gebruiker bij opstarten direct een dashboard krijgt met een quickscan van de hele vloot. Die bestaat onder andere uit de top drie chauffeurs en de drie chauffeurs die het laagste scoorden op basis van het rijstijlcijfer van de afgelopen week. Ook verschijnt welke trucks het minste en welke het meeste brandstof verbruikten.

Voorwaarde is wel dat gebruikers de module ‘Inzetanalyse’ geactiveerd hebben, maar dit geldt voor het overgrote deel van de Fleetboard-gebruikers. Bij de module Service en Uptime geeft de quick scan direct inzicht in welke trucks onderhoud nodig hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.