Lensor kiest AWS voor voertuiginspecties

Pon-startup Lensor heeft Amazon Web Services (AWS) geselecteerd als preferred cloud provider voor zijn voertuiginspecties.

Lensor heeft een volledig geautomatiseerd systeem ontwikkeld voor voertuiginspecties. Door met AWS te werken, bespaart Lensor tijd en geld bij het detectieproces. Dat geldt niet alleen voor detectie en reparatie, maar ook het administratieve gedeelte dat vaak handmatig wordt gedaan.

Het systeem van Lensor kan schade detecteren op alle soorten voertuigen, personen- en bedrijfswagens. Terwijl een voertuig door de poort rijdt, worden twee- tot driehonderd foto’s van het voertuig genomen en onmiddellijk geüpload naar Amazon. Met behulp van AWS machine learning en AI-oplossingen wordt ongeveer 300 MB aan gegevens verzameld voor één voertuig. In minder dan tien seconden is een volledige scan en rapport van het voertuig gemaakt.

Drieduizend scans per dag

“In 2022 zullen we ongeveer drieduizend scans per dag verwerken, wat betekent dat er elke dag bijna 1TB aan gegevens door de AWS Cloud gaat. Dit zou onmogelijk zijn geweest zonder de kracht van de cloud, of het zou een fortuin hebben gekost”, legt mede-oprichter van Lensor, Robin van Ruitenbeek uit. “Bij Lensor werken we aan het verhogen van onze operationele efficiëntie en we zien de cloud als een concurrentievoordeel. Door AWS te gebruiken, kunnen we de ervaring van onze klanten continu verbeteren door de personalisatie ervan te verhogen en de meest geavanceerde technologie te gebruiken.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Emil Peeters has 672 posts and counting. See all posts by Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *