Ford onthult nieuwe diensten rond elektrische mobiliteit

Tegelijkertijd met de introductie van de elektrische Ford Transit, onthult Ford een aantal diensten de met name de overstap naar elektrische mobiliteit moeten vereenvoudigen.

Ford Pro is een nieuw, wereldwijd opererend bedrijf dat oplossingen biedt voor zakelijke klanten, groot en klein, om hun productiviteit te verhogen, zegt Ford. Het aanbod van Ford Pro combineert software, oplaadtechniek, diensten en financiering voor bedrijfswagens. Het biedt klanten één platform voor wagenparkbeheer en ondersteunt bij de overstap naar verbonden en geëlektrificeerde bedrijfswagens.

Ford Pro is volgens de fabrikant de eerste onderneming in zijn soort in de bedrijfswagensector. Daarbij maakt het niet uit of het wagenpark van de klant nu bestaat uit diesel- en benzinevoertuigen, volledig elektrische – of zelfs bedrijfswagens van een ander merk.

Nieuwe verdienmodellen

De uitrol in Europa, is onderdeel van Fords ambities om de inkomsten uit software en diensten op te schalen. Het draagt bij aan de nieuwe, wereldwijde omzetverwachting van 45 miljard dollar in 2025.

De nieuwe elektrische Ford Transit heeft officieel een bereik van 317 km en staat voor € 58.825,- in de prijslijst.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3270 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.